Les aplicacions per a la telefonia mòbil irrompen cada cop amb més protagonisme en les innovacions que els emprenedors presenten en el Mobile World Congress (MWC), tal com vam veure ara fa un mes. És el cas del centre tecnològic Eurecat, adscrit a la Generalitat, que va presentar tres innovacions relacionades amb la salut.

Una aplicació que permet fer electrocardiogrames sense fils i que és l'electrocardiògraf professional més petit del món. Un adhesiu que permet mesurar la temperatura del cos en només un segon. I una espàtula intel·ligent que mesura el nivell de sal dels aliments a través del telèfon mòbil. Totes aquestes iniciatives innovadores es podrien multiplicar a mitjà termini amb el desenvolupament de la tecnologia 5G, que és el focus innovador principal de les empreses que han participat en l'última edició del MWC.

Joan Garcia, cap de l'àrea de Smart Devices d'Eurecat, preveu que amb el 5G el nombre d'aplicacions es podrà multiplicar perquè aquesta tecnologia no només aporta més velocitat sinó també més capacitat per sumar freqüències, és a dir nombre de dispositius connectats alhora.

Amb la 5G, diu Garcia, entre altres factors, es podrà donar una resposta més immediata en casos d'emergència i això serà un catalitzador per multiplicar les innovacions en l'àmbit de les aplicacions per a mòbils i en especial en les aplicacions del camp de la salut.