La mort serà opcional l'any 2045 i l'envelliment una malaltia curable, segons han assegurat l'enginyer José Luis Cordeiro i el cofundador del sistema operatiu Symbian, David Wood, durant la presentació a Barcelona del seu nou llibre, "La mort de la mort "(Edicions Deusto).

Els dos enginyers defensen la possibilitat científica de la immortalitat i el rejoveniment i asseguren que en les pròximes dècades els humans "morirem a causa d'accidents, però mai de manera natural", pel que consideren molt important que "es declari l'envelliment com una malaltia "i poder així investigar també des de la via pública.

El matemàtic de Cambridge David Wood ha explicat durant la presentació, celebrada al Círculo Ecuestre de Barcelona, que això serà possible gràcies a diverses tècniques tecnològiques, en què la nanotecnologia té una gran importància.

Així, segons Wood, ho farà possible l'edició genètica per convertir els gens dolents en sans, la medicina regenerativa, l'eliminació de les cèl·lules mortes del cos, els tractaments amb cèl·lules mare, la reparació de les cèl·lules danyades i la impressió d'òrgans a 3D.

A més, els autors han explicat que Microsoft va anunciar un centre de crioconservació, en què un dels científics està investigant la cura del càncer en deu anys.

També han justificat que, "tot i que la gent no ho sap", el 1951 es va descobrir que les cèl·lules del càncer són immortals, és a dir, que "el càncer fa que les cèl·lules deixin d'envellir", quan una pacient, Henrietta Lacks, malalta de càncer cervical, va morir i els metges li van extreure el tumor, que "avui segueix viu".