L'ICS de la Catalunya Central va oferir l'any 2017 2.200 hores de formació i 207 activitats formatives diferents als seus professionals. Hi van participar 1.376 persones, que van poder adquirir o actualitzar coneixements relacionats directament amb les tasques habituals que desenvolupen. En aquesta formació, s'han prioritzat dues línies de formació que aporten un valor afegit a l'atenció que aquests professionals donen a la ciutadania: atenció avançada a l'aturada cardiorespiratòria, i maneig i interpretació d'ecografies.

En el cas de l'atenció avançada en aturada cardiorespiratòria, s'han format 60 professionals que faran d'instructors i formaran la resta dels seus companys. L'objectiu final és que tots els professionals sanitaris de l'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central tinguin aquesta formació per ampliar l'atenció sanitària mentre el pacient que ha patit una aturada cardiorespiratòria no arriba al centre hospitalari de referència.

També s'han format 20 professionals que seran referents territorials en ecografia. Actualment ja hi ha centres d'atenció primària que disposen de professionals formats i d'aparells d'ecografia, però l'objectiu és fer arribar aquests recursos a tots els equips d'atenció primària de la Catalunya Central.