Vivim en un enrenou constant i sovint 24 hores es queden curtes per a tot el que l'agenda contempla. Hi ha dues realitats que afecten a gran part de la població: la falta de son i la voluntat de gestionar millor el temps.

Craig Ballantyne va idear la fórmula 10-3-2-1-0 que podria ajudar a dormir millor i ser més productiu.

L'autor l'anomena la fórmula del "Dia Perfecte" i busca la manea de començar el dia sentint-se ben descansat i enèrgic. Si no es dormen prou hores a la nit i si el son no ha estat tranquil, ja ens podem oblidar de donar-ho tot l'endemà.

Segons Ballantyne, el factor més important per guanyar els matins i ser amo dels dies és aixecar-se 15 minuts abans i treballar en la nostra prioritat número u abans que algú més estigui despert. La fórmula que proposa l'autor és la següent:

La fórmula 10-3-2-1-0

  • 10 hores abans de ficar-se al llit: res de cafeïna
  • 3 hores abans de ficar-se al llit: res de menjar ni alcohol
  • 2 hores abans de ficar-se al llit: res de feina
  • 1 hora abans de ficar-se al llit: res de pantalla
  • 0: la quantitat de vegades que has d'ajornar l'alarma del teu despertador

L'autor assegura que seguir aquesta tècnica ens ajudarà a descansar millor i ser més productius durant el dia. És molt important no retardar l'alarma del despertador cada cinc minuts ja que enfonsem al nostre cervell en l'inici del següent cicle de somni, que és el pitjor moment per despertar-se. Si perllonguem el nostre despertar tindrem major sensació de cansament i de fatiga, encara que no hagi estat així.

Altres consells per dormir millor, segons aquest autor, inclouen compartir el llit amb una mascota, començar a treballar a les 10 del matí i gaudir d'una tassa de cacao calenta.