Quan trenquem ous per fer truites, ous remenats o ous ferrats, què fem amb les closques? Generalment les llencem. Potser és perquè desconeixem els usos de la closca d'ou.

Mascareta nutritiva. Barreja pols de closques amb la clara d'ou, aplica-la al rostre i deixa que s'assequi abans d'esclarir-la. Obtindràs una màscara saludable.

Embenat natural. La membrana de la closca d'ou (la part interior que és com una capa transparent) serveix per curar talls i esgarrapades, tan sols has d'aplicar-la directament a la ferida.

Reduir arrugues. Congela aigua barrejada amb pols de closca d'ou picada i amb el glaçó que en surti fes un massatge a la cara per reduir l'aspecte de les arrugues.

Millorar el sabor del cafè. Bullir les closques d'ou al cafè i després colar-lo ajudarà a reduir-ne l'amargor.

Minerals addicionals. Posa a la nevera closques d'ou remullades amb suc de llimona i després afegeix la barreja als batuts. Aconseguiràs mineralitzar-te.

Millorar la salut dels ossos. Les closques d'ou tenen molt calci. Tritura-les i afegeix-les als menjars. No notaràs cap gust diferent i aportaràs calci als teus ossos.

Enfortir les ungles. Si afegeixes closques d'ou picades a l'esmalt i després et pintes les ungles, les enfortiràs. És un bon remei si tens creixement d'ungles.

Combatre la diarrea canina. Si afegeixes closques d'ou triturades al menjar del gos, aconseguiràs que les seves diarrees desapareguin en un sol dia.