Les JERC del Solsonès, el Berguedà, el Bages, Osona, Lluçanès i Moianès s'han unit per constituir la nova federació regional de les JERC en un congrés regional que es va celebrar a Cardona, la setmana passada, i es va iniciar així un nou cicle per a les Joventuts d'ERC de la Catalunya central. Així, les antigues JERC d'Osona, Ripollès i Lluçanès, i la Regió 7 formada pel Solsonès, Berguedà i Bages, que fins ara havien treballat per separat, queden dissoltes per donar pas a la nova federació.

Durant el congrés es van debatre i aprovar per unanimitat les ponències que marcaran els objec-tius i les línies que ha de seguir l'organització d'aquesta zona els dos anys vinents. A continuació, el torn va ser per a la breu presentació per part dels candidats a liderar aquest projecte, amb la complicitat i amb l'ajuda de tota la militància integrant de la zona. La candidatura, formada per membres de les diverses realitats territorials de la nova regional, va ser escollida tota i va rebre un gran suport per part de tota la militància sota els següents càrrecs:

Isaac Peraire, de Prats de Lluçanès, portaveu regional; Mònica Grandia, de Berga, secretària d'organització; Xavier Rubió, de Sant Vicenç de Castellet, secretari de finances; Sara Olmos, de Manresa, secretària d'igualtats; Josep Culí, de Sant Pere de Torelló, secretari de formació; Joan Codina, de Castellterçol, secretari d'agitació i de medi ambient; Josep Arisa, de Centelles, secretari de campanyes; Gerard Bajona, d'Odèn, secretari de política institucional, i Òria Rovira, de Rupit, secretària d'imatge i comunicació.

Posteriorment, Jordi Serra, president d'ERC Catalunya central, va animar a treballar recordant que "la independència no la guanyarem somiant o prement un botó, la independència la guanyarem governant als municipis". A continuació, Gerard Coca, portaveu nacional de les JERC, va afirmar que "actualment la democràcia espanta i, per tant, ens trobarem més oposició que mai. Com més a prop siguem dels nostres objectius, més dura serà aquesta oposició, ho tindrem tot en contra, però també som la generació més preparada, no tenim por d'aconseguir el que volem, que és progrés i és futur!". Isaac Peraire, portaveu entrant de les JERC Catalunya central, va fer la cloenda del congrés amb la convicció que "la nostra generació viurà la proclamació de la Independència dels Països

Catalans".