La Generalitat destinarà, entre el 2009 i el 2010, 121.631 euros a les polítiques de joventut al Solsonès, després de signar un conveni amb el Consell que garanteix el desenvolupament dels diferents programes inclosos dins el Pla Comarcal de Joventut. El responsable de l'àrea, Joan Solà, valora positivament l'ajut i assegura que els diners permetran la correcta implementació de les diverses polítiques de joventut al Solsonès.

Les intervencions previstes, en el marc del pla, es basen en els programes de la Xarxa Jove, el Salut i Alerta, i el Forma't i Treballa. Precisament, és en aquest últim àmbit en el qual, tal com explica Solà, es pretén incidir més, tenint en compte la difícil situació laboral per què passa el Solsonès. Així, el conseller comarcal de Joventut avança la creació de la Borsa de Treball Setelsis, una eina que té com a finalitat posar en comú les persones que busquen feina i les empreses que necessiten treballadors. Amb tot, Solà diu que la borsa encara no és operativa, ja que manca la figura del dinamitzador laboral, per a la qual, de moment, no es disposa de finançament. El responsable de Joventut assegura que es tracta d'"una prioritat", perquè amb els índexs d'atur actuals, "el més important és facilitar als joves del Solsonès els mitjans perquè puguin trobar feina".

A banda de la borsa, la injecció de diners rebuts des del departament d'Acció Social i Ciutadania, que tenen un caràcter bianual, serviran també per tirar endavant altres programes juvenils, com la Xarxa Jove. El Consell pretén crear una sèrie de canals d'interlocució entre el teixit associatiu i el poder públic, perquè "cadascú pugui expressar les seves inquietuds" i, així, proporcionar "l'existència d'iniciatives al territori", manté Solà. Això es fomentarà amb iniciatives com les jornades rurals sobre la joventut, el pla de mobilitat i l'aula d'aprenentatge rural, entre altres.

Finalment, la subvenció facilitarà també la continuïtat del programa Salut i Alerta, que aposta per la informació i formació als joves sobre temes de salut, així com l'actuació directa en espais nocturns.

Aquest diari ha visitat l'estat de les obres que reconvertiran les antigues instal·lacions del Museu del Ganivet, a Solsona, en la nova oficina comarcal de joventut, juntament amb el conseller responsable de l'àrea, Joan Solà, que afirma que a principi d'any ja es farà el trasllat. A banda d'unificar el treball juvenil del Solsonès, l'espai servirà com a punt de trobada entre el jovent. Les obres han costat al Consell 55.000 euros.