Amb la doble finalitat de fomentar l'ús responsable de les noves tecnologies i reflectir la realitat que envolta el món dels joves, les regidories de Joventut de Solsona i Olius convoquen el primer concurs de curtmetratges Efecte mirall Solsona-Olius. Es tracta d'una iniciativa innovadora a la comarca que s'adreça a la població de tots dos municipis d'entre 14 i 30 anys.

Els treballs audiovisuals que es presentin al concurs hauran de tenir una durada màxima de 15 minuts, s'hauran de presentar en format de vídeo digital i han de ser en català. Tot i això, la temàtica és lliure, tot i que cal que s'ajusti als interessos actuals de la gent jove per tal de produir un efecte mirall.

Aquesta prova s'organitza en dues categories, per a participants d'entre 14 i 18 anys i per als de 19 a 30 anys. Hi haurà un premi individual, consistent en un mini PC, per a les millors cintes de cada categoria i un premi de grup. El jurat valorarà l'originalitat, el caràcter innovador del curtmetratge i la temàtica social tractada. Qui vulgui participar-hi pot presentar les obres fins al 25 de gener de l'any que ve a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'ajuntament de Solsona o bé a l'ajuntament d'Olius. Els autors guardonats hauran d'assistir personalment a la gala Efecte mirall Solsona-Olius, que tindrà lloc el dia 26 de febrer al Teatre Comarcal.