Els portaveus de l'equip de govern tripartit de l'Ajuntament de Solsona (ERC, PSC i El Comú) van oficialitzar ahir l'acord pel relleu a l'alcaldia, que assumirà David Rodríguez -tal com va avançar ahir Regió7. Per altra banda, Clara Agut, la cinquena candidata de la llista republicana, ocuparà el càrrec de regidora que queda vacant després de Xavier Jounou. Rodríguez, fins ara regidor d'Acció Social i Ciutadania, serà proposat candidat en el ple d'investidura que s'ha convocat per al dia 23 de gener. El mateix Xavier Jounou havia manifestat la voluntat que Rodríguez fos el seu successor.

Tant la decisió del relleu a l'alcaldia com la de la incorporació de Clara Agut han estat consensuades entre els regidors de la formació republicana amb el suport d'El Comú i el PSC. Aquests canvis al govern municipal es formalitzaran en el ple extraordinari que tindrà lloc d'aquí a vuit dies a les 12 del migdia.

Els portaveus de tots els grups municipals que formen el govern han coincidit a destacar que aquest relleu es durà a terme amb plena continuïtat "tot i que, malauradament, no podrem comptar amb el Xavier [Jounou]". El portaveu del PSC, Josep Lluís Caelles, ha apuntat la voluntat dels tres grups municipals de "refermar el pacte de govern". En la mateixa línia s'ha manifestat el portaveu d'El Comú, Martí Abella, que ha assegurat que "canvia la persona que el lidera, però no el projecte".

Si bé el número dos d'Esquerra és el regidor Salvi Nofrarias, aquest ha preferit que fos David Rodríguez el nou alcalde, en gran mesura per "evitar donar una imatge de transitorietat i apostar més pel futur". Nofrarias ha apuntat que no té la intenció d'encapçalar la llista d'ERC en les properes eleccions mentre que Rodríguez no ho ha descartat. Nofrarias, actual regidor d'Hisenda, Administració i Esports, ha volgut puntualitzar que aquesta decisió no té res a veure amb els problemes de salut que el van afectar l'any passat i que "afortunadament ja estan superats".

Jounou va deixar el relleu lligat

El mateix alcalde, mort aquest dimecres víctima d'un càncer de pàncrees, va deixar ben lligada la seva successió abans de morir. En la carta de comiat que va escriure, definia al futur alcalde, tot i no citar-ne el nom, com "una bellíssima persona, honrada i ferma" i en qui "diposito tota la meva confiança".

David Rodríguez, de 42 anys, és casat i pare de dos fills. Tècnic superior en Administració de sistemes informàtics, ha treballat com a responsable de magatzem de matrius. Tot i que no ha nascut a Solsona, hi està vinculat des del 1981, quan s'hi va desplaçar per motius d'estudi. Pel que fa a la seva vinculació amb el teixit associatiu solsoní, Rodríguez és soci del Centre d'Estudis Lacetans, el Sol del Solsonès, AMISOL i el Centre Excursionista del Solsonès.

Des del 2007 ocupa la regidoria d'Acció Social i Ciutadania i és conseller comarcal. Com a representant de l'Ajuntament de Solsona a la junta del Centre Sanitari, Rodríguez s'ha mostrat crític en diverses ocasions amb la nova gestió de l'organisme, iniciada d'ençà de la dimissió de l'antic gerent.

Políticament és també secretari d'organització d'ERC al Solsonès. des del 2003.