Solsona va mostrar, un cop més, la seva cara més espiritual i religiosa en la vintena jornada diocesana que organitza l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes amb motiu de la seva assemblea anual, que enguany es va celebrar a la capital del Solsonès ahir al matí. Els núvols, que ja de bon matí anunciaven pluja, i les quatre gotes que van caure a mig matí no van fer desdir-se els fidels marians, que van omplir a vessar la catedral en una diada molt emotiva en la qual no van faltar els malalts i invàlids que més han caracteritzat la ciutat francesa de Lourdes, escenari dels anomenats Fets de Lourdes a mitjan segle XIX. Gent de totes les contrades del bisbat de Solsona i d'edats molt diverses van desplaçar-se a la ciutat en autocars o bé en cotxes particulars per participar en aquesta festa de devoció mariana.

La jornada diocesana va començar a les 10 del matí amb l'assemblea ordinària de l'entitat a la seu del club Sant Jordi, que va elegir Torà com a escenari de les properes jornades, l'any 2011. Acabada la sessió, una processó va sortir del club Sant Jordi i va resse-guir el Vall Calent i el Portal del Pont fins a arribar a la catedral sota un solemne repic de campanes. En el transcurs del seguici, els devots cantaven els goigs de la Mare de Déu de Lurdes, acompanyats per una banda de música.

Abans de la missa, presidida pel bisbe Jaume Traserra, el temple es va convertir per uns moments en un escenari en el qual es van representar els Fets de Lurdes (l'aparició de la Verge a la jove Bernadeta Soubirous l'any 1858, a la població de Lourdes). Acabat el sant ofici, el canonge de la catedral Joan Clos va glossar als assistents l'altar del Claustre, i va explicar detallament la imatgeria, les pintures i el majestuós retaule. Un dinar de germanor va posar fi a una diada on la fe és la protagonista.