El municipi de Biosca vol deixar la Segarra per formar part del Solsonès. El ple celebrat dimecres passat va aprovar, després de "sondejar" la població, iniciar els tràmits per demanar el canvi de comarca, que els suposaria formar part de la futura vegueria central. L'alcalde del municipi explica que han pres aquesta decisió per motius d'"afinitat i per coherència amb el territori". Biosca és el segon municipi que vol deixar la comarca de la Segarra per incorporar-se al Solsonès després que Torà ja hagi presentat la proposta d'annexió al Consell del Solsonès. Davant aquest fet, el Consell Comarcal de la Segarra diu que li "dol" que hi hagi municipis que vulguin marxar però assegura que "no hi posarem traves", com ha explicat a aquest diari el president de l'ens, Xavier Casòliva.

"Si s'aprova la llei de vegueries, la gent està molt motivada a anar a la Catalunya central, per coherència amb el territori i per afinitat". L'alcalde de Biosca, Corneli Caubet, argumenta d'aquesta manera la decisió del municipi d'incorporar-se a la comarca del Solsonès. Segons Caubet, l'afer es va dur al ple després de "sondejar" l'opinió del municipi, de 230 habitants. L'alcalde ha explicat que judicialment ja depenen de Solsona, reben l'aigua de la Mancomunitat del Solsonès i sanitàriament reben l'atenció majoritàriament a la Catalunya central, amb qui també els uneix un fort vincle comercial. D'altra banda, "es tracta d'un municipi amb unes característiques molt similars a les del Solsonès, amb la població molt disseminada", apunta l'alcalde, que precisa que, a diferència de Torà, el canvi no els suposaria aspirar als ajuts que s'atorguen a les comarques de muntanya atès que ja els reben.

El Consell Comarcal de la Segarra es mostra "sorprès" i afirma "no entendre" alguns dels motius que exposen Torà i Biosca per decidir formar part de la Catalunya central, però assegura que, si aquesta és la seva voluntat "no hi posarem traves", com ha afirmat el president, Xavier Casòliva.