La catedral de Solsona ofereix aquests dies una imatge inèdita, amb el paviment aixecat en bona part de la nau central del temple. Aquesta actuació, prevista en la darrera fase de restauració de l'edifici, ha comportat alguns canvis en la celebració d'oficis religiosos. Concretament les misses dels enterraments dels dies feiners es fan a l'església del Cor de Maria. La missa diària de les 10 del matí se celebra igualment a la capella del Claustre de la catedral.

Les obres per reposar la pavimentació d'una part de l'interior del temple ja han començat. L'objectiu de la intervenció és posar pedra en aquells llocs on hi ha formigó (a l'espai que antigament ocupava el cor de la catedral) i reparar les lloses malmeses.

Les noves peces que es posaran al temple són de pedra arenisca de la comarca, el mateix tipus de pedra que hi ha a la resta de la nau central. Pel que fa a les lloses més desgastades, "es buixarden: es pica la superfície per tal que quedi neta i s'eliminen les coses que s'han fet malbé", segons explica l'arquitecte autor del projecte, Ramon Padullés. L'objectiu de la intervenció "és remarcar on hi havia l'antic cor", fet que s'aconseguirà mitjançant la geometria de les peces de pedra, que s'ubicaran en una direcció concreta.

Si bé aquestes obres han comportat canvis puntuals en les misses, els operaris, a final de setmana, deixen les coses de tal manera que es puguin celebrar les misses del diumenge amb certa normalitat, tal com s'havia compromès l'empresa constructora. Així, es col·loquen els bancs a la part de la catedral on no s'intervé i els diu-menges, tant les misses com els funerals, es poden dur a terme a la catedral.

La reposició del paviment d'una part de l'interior del temple és una de les actuacions previstes en aquesta darrera fase de rehabilitació de l'edifici històric. Paral·lelament, s'està arranjant l'espai dels labavos i s'està construint una escala que, des d'aquesta zona, permet accedir a la sortida de l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre. Un cop finalitzin les obres en el paviment, previsiblement el mes de juny, començarà la restauració de la façana del cambril del Claustre.