Prop d'un centenar de pares i alumnes de l'escola El Vinyet van participar, ahir al matí, en l'anomenada Festa de la primera pedra, un acte "festiu i de sensibilització sobre la necessitat d'un nou edifici per ubicar-hi el centre", afirmen des de l'AMPA de l'escola, l'entitat que ha impulsat la jornada. Els actes van començar a 2/4 de 10 amb un esmorzar popular amb coca i xocolata, i va continuar amb una gimcana pels carrers del nucli antic de Solsona. Però l'acte central de la diada festiva i reivindicativa alhora va tenir lloc a la Cabana del Màrtir, just a l'indret on s'ha de construir la nova escola, i va consistir en la col·locació de la primera pedra i la plantada d'un llorer, símbol de "l'esperança i la victòria", segons va proclamar un membre de l'AMPA. El gest divertit de la diada festiva el van protagonitzar els alumnes d'El Vinyet, que per uns instants es van convertir en les autoritats locals i comarcals.

Actualment, i de manera provisional, l'escola El Vinyet és al carrer Pedraforca, i els 118 alumnes es reparteixen entre un edifici remodelat (P-3 i P-4) i les cargoleres instal·lades al costat (P-5). L'any vinent, però, l'escola s'incrementarà fins als 146 alumnes, ja que també impartirà classes de primer curs de primària.

Els pares i mares dels nens "confiem que la nova escola comenci a funcionar el curs 2011-12"; i en la darrera assemblea de la junta de l'AMPA, celebrada el 15 de juny passat, el consistori solsoní els va informar que ja s'ha signat el conveni amb l'Incasol per urbanitzar el carrer de la futura escola, un pas imprescindible perquè el departament d'Educació doni el vistiplau per construir el centre.