L'Àrea Residencial Estratègica (ARE) de la Cabana del Màrtir acollirà prop de 500 habitatges potencials, la meitat dels quals seran amb diferents règims de protecció. L'Institut Català del Sòl (Incasòl) i l'Ajuntament de Solsona van constituïr ahir el consorci urbanístic que ha de desenvolupar la urbanització d'aquest nou sector de la ciutat, que acollirà els futurs centres educatius d'El Vinyet (primària) i del segon institut públic de Solsona.

El sector residencial preveu la construcció de 492 habitatges, 247 dels quals seran amb diferents règims protegits. El nou barri combinarà els usos residencials amb els d'equipaments educatius, ja que s'hi construiran l'edifici definitiu de l'escola El Vinyet i un nou institut d'ensenyament secundari. El Consorci Urbanístic opera com a administració actuant per dur a terme el desenvolupament i l'execució del nou sector i està integrat de forma paritària per l'Incasòl i l'Ajuntament de Solsona.

En funció de la demanda

Tot i la constitució del consorci, "aquest pas no significa que el desenvolupament d'aquest nou sector es faci de manera immediata" sinó que estarà condicionat a la remuntada del mercat immobiliari, segons ha manifestat l'alcalde de Solsona, David Rodríguez. Així, una de les primeres tasques del Consorci serà l'actualització dels estudis de viabilitat econòmica del sector.

L'ARE té una superfície de vuit hectàrees. La configuració del sector es fa mitjançant illes semitancades d'habitatges de diferents tipologies, tot i que domina el bloc plurifamiliar. Les zones verdes i els espais per a vianants són els àmbits que majoritàriament posen en contacte el sòl privat i el públic.