El bisbe de Solsona, Jaume Traserra, ha publicat recentment el llibre titulat Escrits Pastorals, un recull de totes les seves cartes pastorals, escrits i homilies adreçats als fidels de la diòcesi solsonina durant els anys que hi ha estat al capdavant. Tots els textos que conté l'obra "ja han estat publicats i són estrictament pastorals, sense tocar temes d'actualitat". Ho ha explicat el periodista Francesc Cano, autor del pròleg del llibre.

En previsió que la jubilació del bisbe Traserra podria arribar en menys d'un any, el prelat publica la seva obra pastoral dels anys que ha estat al capdavant de la diòcesi solsonina (hi va arribar el setembre del 2001, rellevant Antoni Deig, i el juliol del 2009, en complir 75 anys, va presentar la renúncia al papa Benet XVI, tal com estableix la legislació canònica).

Un cop publicada l'obra pastoral, "es preveu l'opció de fer un recull de l'obra jurídica", amb uns continguts "més acadèmics", segons ha explicat Cano. Aquesta obra, que si el bisbe finalment publica ho farà després de la jubilació, "serà molt més tècnica i específica", apunta Cano.

El periodista Francesc Cano Castells, que és professor de la Universitat Internacional de Catalunya, és l'autor del pròleg del llibre, on fa un resum de la figura del bisbe Jaume Traserra i Cunillera i una explicació del contingut de l'obra que recentment s'ha publicat.

Amb un preu de vint euros, el llibre Escrits Pastorals ja es pot adquirir a gran part de les llibreries del bisbat de Solsona i també de fora del bisbat.

Traserra presentarà el llibre als mitjans de comunicació dimecres que ve a la Conferència Episcopal Tarraconense acompanyat de Francesc Cano.