L'exalcalde de Solsona i portaveu del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), Jordi Riart, ja havia manifestat la seva disposició per encapçalar la candidatura a les municipals, però això, "tot i ser important, no resulta suficient si no es disposa del màxim suport per afrontar amb garanties d'èxit una nova pugna electoral". Riart ha confirmat, per mitjà d'un comunicat, que no encapçalarà la llista de CiU en les properes municipals, i ho ha fet satisfet de la seva feina al consistori, "primer com a alcalde de la ciutat durant quatre anys i després com a portaveu del grup de CiU des de l'oposició".

Jordi Riart no encapçalarà la candidatura de CiU a les properes municipals. Tal com va avançar aquest diari, el partit ha optat pel relleu i no compta amb l'exalcalde per encapçalar el nou projecte. Les informacions aparegudes als mitjans de comunicació que qüestionaven la seva continuïtat han generat a Jordi Riart una "situació difícil de mantenir personalment, sobretot si algú et pregunta què està passant quan CiU opta pel relleu del cap de llista vuit mesos abans de les eleccions", segons explica en el comunicat.

Amb tot, Riart creu "sincerament que algú altre podrà agafar el relleu, si més no, amb la mateixa il·lusió, entusiasme i dedicació amb què jo ho he fet fins ara i convençut que continuarà i millorarà el projecte de CiU per a Solsona". L'alcalde demana en el comunicat deixar de banda les especulacions, "sovint interessades, a distreure d'allò que realment és important" afirma, i "dedicar tots els esforços a fer que l'Artur Mas sigui president de la Generalitat". Segons Riart, d'aquestes especulacions s'intenta "treure'n profit perjudicant les persones i el partit". Finalment, Riart en el comunicat dóna les gràcies a tothom qui "en aquests darrers anys m'ha fet confiança i per l'ànim que m'han donat en els moments personals més difícils". Assegura que això l'encoratja a "continuar treballant, ara des d'una altra posició". Riart continuarà formant part de Convergència i Unió.

El partit continua treballant

Convergència i Unió del Solsonès ja treballa en l'elaboració de la candidatura amb la qual vol recuperar el govern de la capital del Solsonès. Amb tot, el partit continua sense fer públic cap nom dels possibles candidats a encapçalar-la. Joan Solà, president de la federació nacionalista al Solsonès, ha declarat que "estem treballant en la candidatura", els noms de la qual "ja es faran públics en el seu moment".