Càritas Solsona confia a traspassar els serveis que ofereix el centre d'atenció als toxicòmans (CAT), que gestiona des de l'any 1985, a les autoritats sanitàries a partir del 31 de desembre. És el compromís que ha adquirit la Generalitat amb l'ONG solsonina, segons ha explicat Josep Montanyà, el seu president. El Centre Sanitari del Solsonès serà qui assumirà aquest servei. Ho ha explicat el president executiu de l'organisme, Albert Muntada, el qual ha afegit que la direcció del centre de salut solsoní té previst habilitar un espai a la planta baixa per atendre els toxicòmans.

Tot i que la direcció del Centre Sanitari ja ho té tot llest per iniciar les obres, li manca lligar-ne el finançament, previst en prop de 180.000 euros. Després que la Diputació de Lleida no assumeixi una part de la despesa, els responsables del Centre Sanitari confien que el departament de Salut modifiqui la resolució segons la qual únicament se li atorguen els 116.000 euros previstos si justifiquen una inversió de 651.000. El Consell Comarcal, ens gestor de l'organisme, ha demanat que aquesta subvenció s'atorgui per a una inversió de 314.000 euros, un import "que sí que ens hem gastat des del 2009", explica Muntada.

Les obres previstes inicialment pel Centre Sanitari havien de suposar una ampliació de consultes, a més de l'adequació de les dependències per atendre els toxicòmans. Però el fet que la Diputació "hagi deixat fora el Solsonès dels convenis de Salut d'aquest any" ha obligat els responsables de l'organisme a ajornar aquesta actuació, pressupostada en uns 250.000 euros, i "prioritzar l'atenció als toxicòmans". Albert Muntada s'ha mostrat crític amb la decisió de la Diputació. "Dels tretze milions d'euros que ha previst per a sanitat, al Solsonès tan sols se n'hi destinaran 30.000, per ampliar el subCAP de Sant Llorenç", lamenta. El president executiu del Center Sanitari considera que l'ens provincial "s'hauria d'haver implicat molt més en la infraestructura sanitària del Solsonès, ja que no només tenim un centre d'atenció primària, sinó que oferim serveis molt més amplis". Amb tot, Muntada confia ara que la Generalitat modificarà la resolució de la subvenció, fet que els permetrà assumir l'obra per habilitar les noves dependències per atendre els toxicòmans, però adverteix que "si no ho fan en un termini màxim de deu dies, no es podrà fer, ja que cal justificar l'actuació abans del 20 de desembre".