Tots els centres educatius del Solsonès, els de primària, els de secundària, els públics i els privats, s'han posat d'acord per reclamar a la delegació del departament d'Educació a la Catalunya central que canviï el criteri actual de la setmana blanca (la nova setmana festiva d'hivern a les escoles) i els deixi fer la festa en la setmana del Dimecres de Cendra.

Ara, la proposta que la directora de la delegació, Dolors Collell, va explicar als centres educatius preveu que amb una alternança anual es faci la festa un any la setmana del Dijous Gras i l'altra la del Dimecres de Cendra. Els carnavals comencen el Dijous Gras i s'acaben, justament, el Dimecres de Cendra, però la part més forta de la festa a Solsona és justament en aquest tram final.

Les escoles argumenten que tenen molts problemes perquè els baixa el rendiment escolar i els creix l'absentisme, sobretot de secundària. Fins ara, les escoles han trobat una barrera en la delegada, que no vol cedir.

Les institucions i els centres educatius han elevat aquesta petició a Collell, però fins ahir no havien rebut cap resposta satisfactòria. Els centres del Solsonès estarien d'acord a prendre una posició unitària, fins i tot a les poblacions on no hi ha tradició de Carnaval, com Sant Llorenç.