Solsona disposarà d'una colla castellera si la iniciativa que es va iniciar dissabte passat prospera. Amb l'ajuda de la colla Salats de Súria, una quarantena de solsonins van participar dissabte passat en el primer taller per aprendre a fer castells.

L'assaig va ser precedit d'un vídeo de la Generalitat de Catalunya que mostra què són els castells i les seves estructures i parts més importants. Més tard, i acabat el vídeo, l'encarregat de pinyes de la colla bagenca va fer un breu resum de com s'ha de col·locar cada persona. Un cop fetes les explicacions prèvies, els solsonins es van posar a treballar i van practicar estructures de pilars de tres i de quatre. Mentre els majors de 13 anys assajaven com col·locar-se dins de la pinya, els més menuts estudiaven i practicaven els poms de la part superior d'un castell.

L'assaig es va acabar fent davant l'edifici del Casal, ja que dins el gimnàs de l'escola Setelsis es feia impossible passar del tercer pis, segons expliquen els organitzadors. És previst que aquest cap de setmana hi hagi un nou taller per a la creació de la colla solsonina.