L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, va ser ahir a Solsona per visitar les obres del Pla de Barris, impulsat durant la seva presidència, i per conèixer els elements patrimonials i històrics més característics de la ciutat. Durant el passeig que Maragall va fer acompanyat per l'alcalde, David Rodríguez; el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, i diversos regidors, Maragall va saludar amistosament els veïns i visitants que l'aturaven pel carrer.

L'expresident va elogiar les polítiques de suport als municipis expressant que "al pot petit hi ha la bona confitura". Així, segons Maragall, "allà on es juga la qualitat de vida és a les ciutats, els pobles i els barris, començant per baix". En aquest sentit, l'alcalde, David Rodríguez, en nom de l'Ajuntament, va agrair la "sensibilitat municipalista" del govern que va encapçalar Maragall, "amb projectes com el Pla de Barris", al qual es va poder acollir Solsona i que "ha embellit la ciutat i ha contribuït a incrementar-hi les visites turístiques, a més a més de millorar el benestar dels veïns i dinamitzar el sector comercial".

A la catedral, Maragall va ser rebut per l'administrador apostòlic, Jaume Traserra, i va conèixer el recentment nomenat bisbe de Solsona, Xavier Novell. Amb les explicacions de l'arxiver diocesà, mossèn Enric Bartrina, l'expresident va conèixer l'edifici monumental més característic de Solsona. La visita per la capital del Solsonès, a més a més dels carrers remodelats en el marc del Pla de Barris, va incloure parades a l'espai museïtzat de Cal Carreres, al Centre d'Interpretació del Solsonès i al Pou de Gel.