Guixers va estrenar ahir un nou vehicle polivalent que ha de servir principalment per garantir el bon estat dels camins rurals del municipi en casos de nevades i gelades intenses, però que permet "moltes funcions" i utilitzarà durant tot l'any, com va posar en relleu l'alcalde del municipi, Marià Chaure. El departament de Governació va lliurar, fa dos anys, una màquina llevaneu a la Coma i la Pedra que havia de compartir amb Guixers i Navès, un sistema "complicat", segons Chaure, que ha optat per tenir un vehicle propi per al municipi, fet que considera que els permetrà "tenir autonomia".

L'Ajuntament preveu utilitzar el vehicle a l'estiu incorporant-hi una cisterna per a l'extinció d'incendis o per transportar material a les diferents parròquies del municipi.

El funcionament d'aquest nou servei de manteniment de camins s'ha establert per mitjà d'un conveni amb la fàbrica que la multinacional alemanya Knauf té a Guixers. Segons aquest acord, l'empresa ha instal·lat i finançat una sitja per emmagatzemar la potassa i pagarà un terç de les despeses del personal que portarà el vehicle. D'altra banda, l'Ajuntament de Guixers pagarà la sal i garantirà el bon estat de les vies d'accés a les pedreres de Knauf i del seu recinte, "prioritzant els veïns del municipi", va apuntar Chaure.

El camió, de la marca Mercedes, ha tingut un cost de 126.000 euros, finançats amb ajuts de la Diputació de Lleida, del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat i amb recursos propis de l'Ajuntament.