Nou bisbe i noves maneres de fer. Xavier Novell va felicitar per Nadal ahir tots els fidels de la diòcesi que van anar fins al palau episcopal, obrint les portes de la sala noble del bisbe Lasala. En el discurs de Nadal, el jove prelat va voler desetiquetar-se davant els qui el veien "una persona seriosa, amb tarannà executiu, una persona acostumada a negociar i a arribar a acords difícils i fins i tot al-gú va pensar una persona dura i inflexible". Davant aquest enca- sellament, Novell va assegurar que les seves intervencions en diferents mitjans de comunicació han començat a trencar aquest estigma, "si és capaç de somriure, fins i tot és simpàtic i amable", va dir tot bromejant. De fet, la sorpresa "vull que sigui el canvi total d'aquesta imatge, ser proper a tothom", va afirmar.

El cap de la diòcesi solsonina va aprofitar l'avinentesa per agrair les múltiples mostres d'alegria i felicitació que ha rebut i per disculpar-se "per no haver previst una assistència tan massiva a la catedral" en l'acte de la seva ordenació i presa de possessió, fet que va provocar "tantes molèsties i que en alguns casos no vam poder complir el compromís de reservar llocs per als representants de les institucions".

Ja en l'àmbit més religiós, Novell va fer una crida a "retrobar el sentit de Nadal i descobrir que és temps de gratitud, no perquè som feliços (amb referència als qui viuen en la pobresa, en la solitud o els falten éssers estimats), sinó perquè Déu ve a portar la felicitat a aquest món". Així doncs, Nadal "és temps de joia perquè Déu ens ha ofert el seu amor i la seva pau i podrem ser feliços si l'acceptem" va assegurar el bisbe de Solsona. Havent acabat la intervenció, Novell va felicitar personalment tots els fidels i el bisbat va oferir torrons als assistents.

El Sol felicita el bisbe

L'acte d'ahir va reunir una cinquantena de persones a les 12 del migdia al palau episcopal (si bé els fidels podien anar-hi al llarg del matí). La primera intervenció pública va ser la del president del Sol del Solsonès (l'associació de familiars de malalts mentals i drogodependents), Enric Serra, el qual va mostrar la seva gratitud pel nomenament de Novell, "sé molt bé que serà al costat dels solsonins, que té ganes de treballar i de ser al costat dels grans i dels joves". Serra va qualificar de "privilegi" poder felicitar públicament per Nadal el nou cap de la diòcesi i va tenir un record per a les persones més necessitades.