L'Ajuntament de Solsona ha licitat els treballs d'urbanització de l'espai de la futura escola del Vinyet, ubicat a l'àrea residencial estratègica (ARE) de la Cabana del Màrtir. Aquesta actuació, que l'Ajuntament preveu iniciar a final del mes d'abril, un cop superats tots els tràmits administratius previs, és un requisit indispensable perquè el departament d'Educació iniciï la construcció del nou edifici, molt reivindicat pels pares i per la comunitat educativa del centre. L'escola del Vinyet és actualment al carrer Pedraforca de Solsona, on han calgut cargoleres per encabir tots els alumnes.

El pressupost base de la licitació és de 531.931 euros i el termini per a la presentació d'ofertes és el 28 de gener que ve. Els treballs tenen un termini d'execució de tres mesos i mig i preveuen la construcció del clavegueram i dels serveis, l'enllumenat i l'habilitació del nou carrer amb les voreres corresponents, entre altres. En definitiva, es duran a terme les obres d'urbanització mínimes "per tal que la parcel·la destinada a l'escola tingui la consideració de solar". Ho ha dit el regidor d'Urbanisme de Solsona, Martí Abella, el qual ha afegit que, amb l'obertura del concurs, "l'Ajuntament ha fet un pas més per anar arribant a aquest final", una actuació necessària "sense la qual no es podia avançar més".

Simultàniament, el departament d'Educació ja hauria començat a redactar el projecte constructiu, segons ha explicat Abella. Tot i que un cop urbanitzats els terrenys la construcció del futur equipament educatiu ja no dependrà directament de l'Ajuntament, Abella ha explicat que l'esperat edifici podria quedar enllestit a final del curs 2011-2012 o a l'inici del curs escolar 2012-2013.

Aquest vial serà el primer de la zona residencial de la Cabana del Màrtir, une espai on es preveu la construcció de 247 habitatges protegits i de 245 al mercat lliure. Tanmateix, el desenvolupament de la resta d'aquest sector és condicionat a la remuntada del mercat immobiliari.