La comunitat educativa de l'escola del Vinyet va traslladar ahir al síndic de greuges la seva preocupació per la manca d'informació per part de la Generalitat sobre el calendari previst per al nou edifici del centre educatiu, que s'ha d'ubicar a la Cabana del Màrtir. Pares i nens van acompanyar els representants de la comissió d'obres -creada per vetllar pel nou edifici- en la seva visita al síndic de greuges i ho van fer en un acte festiu i reivindicatiu. "Canviem barracons per escola de maons" es podia llegir a la pancarta que van traslladar fins al parc infantil del davant del Casal de Cultura, on es va ubicar l'oficina del síndic ahir durant tot el dia.

La presidenta de l'AMPA del Vinyet, Judit Gisbert, va explicar que l'objectiu de la trobada amb Rafael Ribó va ser "parlar-li de les nostres queixes per escrit per la manca d'informació, bàsicament del departament d'Ensenyament". Els pares temen que, amb les retallades anunciades per la Generalitat, es retardi la construcció del nou edifici, i recorden que la capacitat per encabir més barracons a l'actual emplaçament del centre educatiu (ubicat a les instal·lacions municipals de la Cissa) és limitada.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, també va demanar al síndic que es faci un seguiment de les previsions de construcció de l'edifici definitiu de l'escola El Vi- nyet per part d'Ensenyament "per contribuir a desencallar l'obra". En aquest sentit, l'alcalde va recordar que el consistori està assumint unes despeses que no li pertoquen durant la visita institucional que va mantenir amb Ribó.

L'equip del síndic es va desplaçar ahir a Solsona en el marc de les visites al territori que fan amb l'objectiu d'apropar la institució a les persones. Durant el 2010, els habitants de Solsona van fer arribar al síndic un total de 13 actuacions (7 queixes i 6 consultes). Al conjunt de la comarca, la institució va dur a terme un total de 26 actuacions (12 queixes i 14 consultes). Ahir el síndic va visitar nombroses entitats de la ciutat (la residència, el Sol del Solsonès i l'AMISOL), i va mantenir reunions amb membres i tècnics del Consell Municipal d'Infants. Rafael Ribó també va visitar les dependències de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i la caserna dels Bombers, i va visitar l'escola Aiguadora de Navès. Ahir l'oficina del síndic va rebre 14 visites, que s'han materialitzat en 7 queixes i 11 consultes, principalment sobre ensenyament i consum.

Oficina de la Seguretat Social

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va aprofitar per exposar al síndic de greuges el fet que la ciutat no disposi de cap oficina de la Seguretat Social, fet que representa un "greuge comparatiu respecte d'altres capitals de comarca".