Càritas Diocesana de Solsona ha atès un total de 1.769 persones en el marc del programa d'acollida i ajuts d'assistència, més del doble de les que van precisar assistència l'any 2008, quan va registrar-se un total de 863. Josep Vidal, el director de l'organització catòlica al bisbat de Solsona, posa en relleu que la crisi ha fet augmentar la demanda, "però també hi ha més solidaritat". Aquestes dades es van fer públiques ahir a Lleida en l'acte que va servir per fer balanç de l'activitat de l'entitat el 2010.

L'altre programa que ha experimentat un increment important de persones ateses ha estat el de família, que ha passat de 641 persones l'any 2008 a 950 el 2010. Vidal va explicar ahir a aquest diari que el suport a les famílies inclou àmbits de treball diversos, com ara "atenció psicològica, aula de cultura per a nouvinguts o classes de reforç escolar", entre altres, i va afegir que és un àmbit "en el qual es treballa molt".

La família i l'acollida són els programes que han registrat un creixement més significatiu, fet que es tradueix en el total de persones ateses, que el 2010 han estat 9.016, fet que suposa 1.780 persones més que fa dos anys.

Quant als recursos de Càritas per fer front a aquest augment de demandes, Vidal explica que "de moment" poden assumir-ho, ja que "hi ha més solidaritat per part dels donants". El director de Càritas Diocesana pensa que "a nosaltres ens costarà molt veure que la crisi s'acaba: tot i que alguns sectors s'aniran recuperant, encara no ho percebrem", diu Vidal, que lamenta les elevades xifres d'atur i posa èmfasi en com afecten els joves. "Hi ha gent qualificada que ha d'emigrar a un altre país per poder sortir-se'n" i "joves que no han acabat l'ensenyament obligatori i corren el perill d'exclusió social". En aquest sentit, l'entitat que presideix treballa per evitar-ho i ofereix formació "per a dependents o mossos de magatzem, per tal de "tenir més oportunitats en el món dels serveis". Càritas té un total de 27 punts d'atenció a les diverses parròquies de la diòcesi solsonina. Ahir es van fer públiques les dades d'aquesta zona juntament amb les de la Diòcesi de Lleida i d'Urgell, els tres bisbats que tenen el gros del territori a la demarcació lleidatana.