Sant Llorenç estrenarà aquest cap de setmana o, com a molt tard, dilluns que ve, la piscina municipal, una de les obres de més envergadura dels darrers anys a la població. Els treballs arriben a la recta final i ahir es va tancar el termini per presentar ofertes per a l'arrendament del servei. Les obres han tingut un cost d'uns 517.000 euros i han suposat la construcció d'un vas polivalent de 25x12,5 metres, d'un vas infantil i l'habilitació de l'entorn de les dues piscines i dels baixos de l'edifici annex al pavelló poliesportiu, que acolliran els serveis i un bar.

La piscina que Sant Llorenç estrenarà els propers dies serà climatitzada. Paral·lelament a l'obra de construcció dels dos vasos i l'habilitació del seu entorn, s'han instal·lat plaques tèrmiques per escalfar l'aigua al peu de l'escullera que s'ha construït. Aquesta obra s'ha finançat amb els 110.000 euros dels Fons Estatals per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local.

L'alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Enric Roures, ha explicat a aquest diari que treballen amb la previsió d'obrir les instal·lacions al públic el cap de setmana "o com a molt tard dilluns". La gestió de les instal·lacions s'ha fet mitjançant concurs públic i, segons va explicar Roures, ahir, quan es tancava el període de presentació d'ofertes, hi havia una persona interessada a ser adjudicatària del servei. L'alcalde es congratula de poder tenir enllestides les instal·lacions i va afirmar que "és un servei que crec que feia falta". Roures també va afegir que es tracta d'una piscina amb les mides reglamentàries i va subratllar l'"estalvi" que suposa per a les arques municipals poder disposar d'aquest equipament per als cursets de natació, que costaven uns 3.000 euros entre el lloguer de la piscina del càmping, el socorrista i el transport de la canalla, entre altres. La previsió d'inici dels treballs havia de ser durant la primavera del 2007, però la dificultat de trobar finançament i els tràmits administratius han retardat diversos cops el calendari previst.