Aquest cap de setmana, del 7 a l'11 de setembre, és la Festa Major de Solsona, una de les més antigues i alhora amb més tradició de totes les festes majors que actualment se celebren arreu del país. Un dels actes principals de la celebració serà el concert que tindrà lloc dissabte a la nit, a la sala polivalent, i en el qual actuaram Accés Denegat, les Absentes i El Belda i el Conjunt Badabadoc. A més d'aquesta actuació, hi ha previstes altres activitats com la trobada d'acordionistes, teatre, caminades populars, exposicions i tornejos de bàsquet, entre d'altres.

Enguany, en la seva 358a edició, la festa major compta amb una gran participació juvenil. Mai abans com fins ara el públic juvenil solsoní havia gaudit d´una Festa Major feta tan a mida. El programa de les festes en honor a la patrona incorpora les propostes dissenyades per la Joventut Solsonina, especialment per a la franja nocturna. En la dimensió estrictament artística, del disseny gràfic del programa, el paper principal és per al pregoner de Solsona, la figura amb la qual el dissenyador, Pere Cuadrench, vol enaltir la tradició oral.

El 7 de setembre, a partir de les 11, la Joventut Solsonina organitza una nit de música electrònica; l´endemà, un concert jove amb els grups Séptimo A, la Troba Kung-Fú i el disc-jòquei Joan Reyes, i el dia 9, l´anomenada Nit local, a càrrec de diverses formacions de la comarca. En tots els casos les actuacions es duran a terme a la sala polivalent.

A més a més, una de les principals novetats d´aquesta edició també arriba de la mà d´aquesta entitat. És el Concurs de Músics al Carrer, obert a tots els grups o solistes de la comarca, que el dia 9 a partir de les 6 de la tarda omplirà de concerts les places del nucli antic. La formació guanyadora podrà tocar als concerts de la sala polivalent de la Festa Major de l´any que ve.

Cal recordar, a més, que Lax'n'busto va ser el cap de setmana passat a Solsona en el marc d'un concert solidari. El grup de rock català va començar a animar l'ambient, que no deixarà de ser festiu fins que acabi la Diada de l'11 de setembre.

Per més informació: Programació Festa Major Solsona 2011