L'estació d'esquí del Port del Comte (Solsonès) té previst obrir la nova temporada el primer cap de setmana de desembre. Així ho ha confirmat a l'ACN el nou director de l'estació, Ricard Ustrell, qui ha destacat que esperen que "d'aquí a quinze dies o tres setmanes puguem començar a engegar els canons de neu artificial". Com a novetat més destacada, Ustrell ha explicat que estrenaran una zona per a practicar l'equí lliure anomenada 'El Bosquet'. Es tracta de 27 hectàrees de bosc que s'han arranjat perquè els esquiadors puguin baixar la pista entremig dels arbres. Els residus que s'han generat amb l'adaptació d'aquest nou espai s'han utilitzat per "adobar" les zones amb més risc d'erosió.

Els tècnics de l'estació solsonina estan treballant per deixar a punt el sistema de producció de neu perquè es pugui posar en marxa "d'aquí a dues o tres setmanes, si el temps ho permet", ha explicat a l'ACN el director de l'estació, Ricard Ustrell. En total hi ha 256 canons repartits per la major part de les instal·lacions. "Un 65% de l'estació està innivada, mentre que el 35% restant és una àrea més feréstega, més natural", ha detallat Ustrell.

La novetat més destacada per aquesta nova temporada és l'obertura d'una zona d'esquí lliure anomenada 'El Bosquet'. Es tracta d'una zona arbrada, amb neu sense trepitjar que compta amb diverses pistes i el sotabosc està totalment net d'arbustos, branques i pedres. En total són 27 hectàrees de bosc que han comportat "més de cinc mesos de treball per poder-ho netejar", ha explicat Ustrell.

Els residus que s'han generat de la neteja del bosc s'han triturat i s'han utilitzat per "adobar" les zones amb més risc d'erosió, ha detallat el director de l'estació. Amb aquesta actuació s'han cobert aquests espais perquè d'aquí un temps "en puguin sortir arbres, planes o gespa de nou".

Altres novetats que s'han dut a terme aquest any han estat actuacions de millora a les casetes dels remuntadors que s'han substituït per casetes de pedra noves. A més, també s'ha actualitzat tota la senyalització de les pistes per fer-la més "clara, visible i atractiva", segona ha detallat Ustrell.

El director del Port del Comte ha afirmat que enguany faran una forta aposta per la promoció de l'estació, ja que "els darrers deu anys ens els hem passat invertint en infraestructures, telecadires, pistes... i ara ens adonem que l'estació està molt bé però que és molt desconeguda per la zona de Barcelona i l'Àrea Metropolitana". Ustrell ha explicat que han engegat una campanya conjunta amb forns de pa de diverses localitats catalanes i regalaran 1.000 forfets per a l'estació solsonina.

Al Port del Comte hi ha un total de 37 pistes i prop de 50 quilòmetres esquiables. D'aquestes, 7 són pistes verdes, 11 blaves, 13 vermelles i 6 negres. Pel que fa als remuntadors, n'hi ha 16 que poden transportar unes 16.000 persones/hora.