L'Ajuntament de Solsona realitzarà un estudi per millorar l'eficiència de la gestió municipal i l'optimització de recursos. Segons ha informat el consistori, el document ha d'ajudar a establir les mesures necessàries per corregir i adaptar els ingressos i les despeses a la nova realitat econòmica. Per aquest motiu, el consistori ha sol·licitat acollir-se a una línia de subvencions del Departament de Governació i Relacions Institucionals encaminada a aquest fi. El cost de l'estudi és de 3.000 euros, però el consistori preveu haver-ne de sufragar un 15 %. La regidoria d'Hisenda i Administració del consistori preveu reestructura els recursos humans d'algunes àrees municipals de cara l'any vinent.

El regidor d'Hisenda i Administració de l'Ajuntament de Solsona, Salvi Nofrarias, ha explicat que en el darrer exercici el consistori va mantenir un equilibri pressupostari amb estalvi net positiu "gràcies a una política pressupostària de contenció en la despesa corrent". Amb tot, Nofrarias ha afirmat que "és necessari actuar per avançar-nos a una situació en què, si es manté la caiguda d'ingressos corrents, podria dur al desequilibri financer a mitjà termini".

L'estudi té per objectiu analitzar la situació econòmica i financera de l'Ajuntament i els mecanismes d'optimització dels recursos humans i plantejarà una sèrie de propostes, amb processos plasmats en calendari, per millorar l'eficiència que reverteixin en un estalvi per a les arques municipals sense haver de retallar els serveis. El cost de l'estudi és de 3.000 euros, però el consistori preveu haver-ne de sufragar un 15 %.

Aquesta mesura coincideix amb la voluntat de la regidoria d'Hisenda i Administració de millorar la classificació dels llocs de treball i, a partir de l'any que ve, reestructurar els recursos humans d'algunes àrees municipals