Després de prop de tres mesos de retard respecte a les previsions inicials, aquest mes s'iniciaran les obres d'urbanització del carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia, que ha de donar accés al futur edifici de l'escola El Vinyet, de Solsona.

L'Ajuntament de Solsona ha informat que, de comú acord entre Incasòl, empresa constructora i consistori, s'ha previst executar la urbanització estricta del vial en una primera fase, mentre que en una segona tongada, "durant el segon semestre de l'any, es faran les connexions amb les xarxes de serveis", explica l'alcalde, David Rodríguez. Així, si bé el calendari s'alenteix respecte a les previsions inicials, "la urbanització serà una realitat abans de final d'any", assegura.

Aquesta obra, que té un cost de 428.000 euros, havia d'haver començat a principi d'any, però es va endarrerir perquè l'Incasòl, que s'ha de fer càrrec del 50 % del cost, només va pressupostar per a l'exercici en curs 112.700 euros, que equivalen a la meitat del que li correspon. Oi més, una part dels recursos que hi aporta l'Ajuntament es finançaran a través d'un ajut de 137.000 euros del PUOSC, que la Generalitat també preveu pagar amb retard. Ara l'acord amb l'Incasòl i la constructora desencallen l'inici de l'obra.

Compromís de fer el projecte

Paral·lelament a l'obra d'urbanització del carrer, l'Ajuntament solsoní ha explicat que té el compromís de la consellera Rigau de posar fil a l'agulla al projecte bàsic del nou edifici per a l'escola. L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i la regidora d'Educació, Encarna Tarifa, confien que "en breu" el departament d'Ensenyament iniciarà el procés per a la seva redacció.

Amb el compromís d'Ensenyament de posar fil a l'agulla per a la redacció del projecte i amb l'acord assolit amb Incasòl, es posa fi a les dues darreres traves que ha hagut d'afrontar el procés per dotar El Vinyet d'un edifici definitiu. El diputat d'ERC adscrit al Solsonès, Joan Puigcercós, va ser l'intermediari en les reunions mantingudes amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el director de l'Incasòl, Josep Antoni Grau, d'una banda, i amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, de l'altra. "La consellera va entendre la nostra demanda de tirar endavant el procés de redacció del projecte bàsic abans que la urbanització del carrer estigui enllestida per no alentir més l'obra", explica l'alcalde. En aquest moment el consistori espera que els Serveis Territorials d'Ensenyament comuniquin el calendari per a la redacció del projecte.