Un total de 48 estudiants de tercer i quart d'ESO de l'Escola Arrels han participat al concurs Saps què m'han dit?, convocat per la regidoria d'Acció Social de Solsona en el marc d'una campanya per desmuntar tòpics socials. Emily Fernández, Fàtima Zahra Hajji, Berta Llorens i Olga Korol n'han estat les guanyadores.

La gran majoria de participants, que han presentat 24 treballs, s'han decantat per la categoria d'immigració, mentre que només sis han treballat la de la dona.

Emily Fernández i Fàtima Zahra Hajji han contrastat i desmentit el rumor segons el qual els immigrants no paguen l'escola i poden gaudir gratuïtament de les excursions i el servei de menjador. Per fer-ho, les dues alumnes han entrevistat les direccions dels quatre centres educatius de Solsona. D'altra banda, el treball presentat per Berta Llorens i Olga Korol es titula Les dones es queden a l'atur pel fet d'estar embarassades?. En aquest cas, els resultats d'una enquesta resposta per 26 dones han permès a les seves autores confirmar el rumor de l'existència de discriminació de gènere per embaràs en l'àmbit laboral.

Cadascuna de les quatre guanyadores del concurs s'endú un xec-regal per a material informàtic i escolar i un pack d'entrades per a les piscines municipals. D'altra banda, seran entrevistades en l'última emissió del programa de Solsona FM Saps què m'han dit? .Es podrà sentir aquest divendres a les onze del matí i diumenge a les set de la tarda. Així mateix, els propers dies els dos centres de secundària de Solsona exposaran el conjunt de treballs presentats. El jurat l'han format tècniques del Pla de Ciutadania i Immigració i dels Serveis Socials. Han col·laborat en aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Solsona el Consell Comarcal, el Departament de Benestar Social i Família i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.