El Centre Sanitari del Solsonès ha aconseguit reiniciar el projecte "T'acompanyem", que facilita els trasllats i acompanyaments des del domicili fins als serveis sanitaris públics a les persones que tenen dificultats per accedir-hi. La col·laboració de la Diputació de Lleida, que subvencionarà el 50% del pressupost total, garanteix que l'ens comarcal pugui continuar oferint aquest servei.

Durant els anys 2009 i 2010 es va fer una prova pilot del projecte, que inicialment s'adreçava als majors de 65 anys, a les persones que presentin una disminució a partir del 65%, a les persones amb una dependència de grau II i grau III i als usuaris de l'hospital de dia del Centre Sanitari.

El mes de maig passat es va presentar el projecte "T'acompanyem 2", amb la intenció de consolidar definitivament aquest servei al Solsonès. Aquest projecte, finalment es podrà materialitzar, ja que s'ha aconseguit que la Diputació assumeixi el 50% del cost total del projecte. En aquesta nova convocatòria s'hi han introduït alguns canvis: l'edat d'accés serà a partir dels 70 anys, i es vol assegurar un ajut del 25% del cost dels trasllats als usuaris que utilitzin el servei per adreçar-se a l'hospital de dia del Centre Sanitari, limitant l'ajut a dos mesos. Aquesta darrera modificació ve donada pel fet que, en la fase pilot, aquest servei inicialment era gratuït, però es va haver de suprimir a causa de l'elevat cost econòmic. D'altra banda, s'ha ampliat el servei als disminuïts, i hi podran accedir els que tinguin un grau de disminució a partir del 33%. Així mateix, també es garanteix que puguin ser usuàries del servei les persones que presentin un grau II i grau III de dependència.

La consellera comarcal responsable de l'Àrea de Serveis Socials, Maria Àngels Taribó, ha valorat molt positivament garantir la continuïtat del servei, un projecte pioner a les zones rurals. Taribó ha apuntat que "creiem que els usuaris valoraran molt aquest servei per tal de mantenir l'equilibri territorial amb igualtat d'oportunitats davant la utilització de serveis públics". El projecte consisteix en el trasllat i acompanyament amb taxi des del domicili fins al serveis sanitaris i el retorn a les cases. Els usuaris han d'abonar el 50% del cost del servei.