Els Premis literaris Drac han arribat en aquesta edició fins als 122 participants, incrementant així de "manera espectacular" la participació en el certamen. Així ho ha explicat el president d'Òmnium Solsonès, Ramon Segués, que s'ha mostrat molt satisfet perquè enguany hi ha escriptors procedents de tots els Països Catalans.

Si l'any passat van rebre una norantena de participants, en la quarta edició d'aquests guardons nacionals de literatura catalana iniciativa d'Òmnium Cultural del Solsonès, s'ha arribat fins als 122 inscrits, 80 en la categoria de relat curt i 42 en la de poesia. En aquest sentit, Segués assegura que "estem molt contents, tant pel nivell de participació com per la qualitat dels treballs presentats, ja que això ens apropa a l'objectiu de crear un certamen de referència que ajudi a difondre l'ús del català". A més, aquest any també s'ha aconseguit una altra fita: tenir representants de tots els Països Catalans, ja que per primer cop s'hi han presentat escriptors del País Valencià i les Illes.

El veredicte dels premis es farà públic divendres 20 d'abril a les 9 del vespre al Teatre comarcal de Solsona. Els guanyadors seran premiats amb 500 euros i una escultura dissenyada pel joier solsoní Vicenç Jané. A més, es projectaran les adaptacions cinematogràfiques dels treballs guanyadors de la passada edició i la vetllada finalitzarà amb un concert de l'Orquestra Polifònica de Puig-reig.