L'Ajuntament de Solsona va presentar ahir el projecte Solsona Co, que pretén dinamitzar econòmicament la ciutat a través de la participació ciutadana. L'objectiu és que a final d'any es pugui presentar un pla d'accions concretes, tant de les institucions públiques com dels agents econòmics, que permetin reactivar l'ocupació.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier González, va explicar que "volem fer un full de ruta que marqui cap on hem d'anar, perquè com a Ajuntament no podem crear ocupació, però sí que podem posar les eines perquè el sector privat en generi i poder reduir així els 666 aturats que té la ciutat". L'objectiu, segons el regidor, "no és crear un pla director de l'Ajuntament, sinó de Solsona, i per això hi ha de participar el màxim nombre de gent possible".

Des del consistori ja s'han reunit amb el Gremi d'Hostaleria, la UBIC i l'Associació d'Empresaris del Solsonès per presentar-los el projecte. Ara s'iniciarà la fase de participació, que s'allargarà fins al novembre. González va explicar que es crearan grups de treballs sectorials dividits en quatre categories, comerç i turisme, formació, empresa i sòl industrial i territori, i també una taula de treball consultiva i de seguiment, formada per l'Ajuntament, el Consell Comarcal i altres consistoris de la comarca, que seguiran el procés. Aquesta taula serà l'encarregada de presentar, el desembre, un document amb totes les accions que cal dur a terme prioritzades i calendaritzades. González apunta que "el procés també vol millorar l'optimisme per sortir de la crisi".