A partir d'aquest dilluns els solsonins poden opinar i votar sobre qüestions municipals a través d'un parlament virtual. Es tracta de la plataforma 'WeDecide', que permet exercir la democràcia directa, i on es debatran temes diversos com ara: 'De qui és responsabilitat que Solsona superi la crisi?'. La intenció de l'Ajuntament és anar formulant preguntes de forma periòdica. La pàgina web forma part del projecte 'Solsona Co', que té per objectiu dinamitzar econòmicament la ciutat a través de la participació ciutadana. El projecte pretén establir un full de ruta que, des d'ara i durant els pròxims deu anys, ha de permetre crear ocupació i incrementar la qualitat de vida dels solsonins.

'De qui és responsabilitat que Solsona superi la crisi?'. Aquesta és la primera pregunta que s'ha llançat al parlament virtual des del projecte Solsona Co. Entre les respostes proposades, la primera considera que és responsabilitat és de tots; una altra apunta que és únicament responsabilitat dels empresaris; i una tercera que diu que no depèn de nosaltres. Tot i això, qualsevol persona pot afegir una altra resposta si cap d'aquestes no li convenç.

Tots els solsonins podran votar entre les possibles respostes o afegir-n'hi de noves i expressar la seva opinió. El sistema, a més, dóna marge als matisos i, en lloc d'adjudicar el vot a una única opció, permet a cada participant repartir deu vots entre les diferents respostes. El sistema gestiona i avalua automàticament els resultats.

Per prendre part en aquest parlament virtual no cal decarregar-se cap programa. Tot i així, per garantir la validesa de les votacions és necessari el registre previ dels participants.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Solsona, Lluís-Xavier González, ha explicat, referent al projecte de 'WeDecide', que "el seu potencial és enorme. El repte radica en aconseguir que es popularitzi entre la ciutadania". A més, aquesta eina suposa "un nou canal que fomenta la participació de forma àgil i senzilla, sense renunciar al rigor i la serietat", ha assenyalat González.

Amb aquesta iniciativa, Solsona es converteix en el segon municipi català que implementa el parlament virtual, després d'Avià, i la primera capital de comarca. És un projecte dissenyat per l'avianès Marc Serra i en el qual han treballat diverses empreses de la Catalunya Central. Es concep com un instrument per ajudar col·lectius, entitats, empreses, colles d'amics i tota mena de grups a prendre decisions.