Els divendres de juliol torna l'oferta de visites guiades nocturnes per l'anomenada Solsona insòlita. Per segon any consecutiu, i després de valorar l'expectativa generada en la primera edició de les visites nocturnes, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del consistori solsoní i le Patronat Comarcal de Turisme repeteixen l'oferta de visites de nit.

Enguany, en comptes d'organitzar-les a l'agost, s'ha decidit fer-ho al juliol, ja que la Unió de Botiguers i Comerciants continuarà oferint-ne els dijous d'agost. Les parades per descobrir la ciutat de nit també es modifiquen aquest estiu per tal d'introduir nous al·licients, especialment aquells indrets la museïtzació dels quals tot just s'ha inaugurat les darreres setmanes.

Les rutes tenen una durada d'una hora i mitja i comencen a l'Oficina Comarcal de Turisme (carretera de Bassella, 1). La primera parada serà el pati gòtic del Palau Llobera i la següent, el campanar de la catedral. Aquest any es visitarà també la sala dels Sants Màrtirs, antic menjador dels canonges, i les restes arqueològiques del fossat i la muralla medievals del pati del Palau Episcopal. L'itinerari es tancarà al Quarto dels Gegants.

Per participar-hi cal reservar plaça amb antelació a través de qualsevol de les dues oficines de turisme del municipi.

El preu general és de 5 euros; per a persones jubilades i estudiants, de 3 euros, i per als menors de 12 anys, gratuït. El 2011 s'hi van inscriure prop de 200 persones, repartides entre els 5 dies que es van fer les rutes que conviden a descobrir la història solsonina de nit.