Més de sis-centes persones van omplir la plaça de Sant Joan de Solsona, ahir a la tarda, en la trobada d'acordionistes que cada any anuncia la proximitat de la festa major de la ciutat. Al matí tot feia pensar que la pluja, que ha fet la guitza en les darreres edicions de la trobada, obligaria a traslladar l'acte a la sala polivalent; però a mesura que avançava el dia, el vent va escombrar els núvols i al migdia el sol refermava l'escenari previst inicialment.

La trobada va començar amb la interpretació a càrrec de la coral Sant Jordi i d'alguns trabucaires de la cobla Trabucaires de Solsona, que va composar Eudald Auguets en motiu dels quaranta anys de la colla de trabucaires de Solsona i que va musicar Macià Pedrosa, director de la coral.

Després d'aquesta sorpresa inicial, i un cop solucionats els problemes de so que van deslluir les primeres actuacions, acordionistes solsonins, catalans, francesos i portuguesos van desfilar per l'escenari de la plaça amb encert desigual. El públic, que tenia una mitjana d'edat força alta, va gaudir amb clàssics com El sitio de Zaragoza, Ai Jalisco no te rajes i també amb les alegres tonades de les cançons del Pirineu català, una zona on l'acordió va protagonitzar durant anys els balls de festa major o als aplecs religiosos.

Per unes hores, els acordions i la fresca van transformar la plaça de Sant Joan en un auditori amb aire condicionat natural.