L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (únic regidor amb dedicació exclusiva al consistori), i el seu número 2, Lluís-Xavier González (primer tinent d'alcalde, que percep 350 euros nets al mes), no cobraran la paga extra de Nadal, de la mateixa manera que "per una norma imposada" tampoc ho faran els treballadors del consistori i l'Escola Municipal de Música de Solsona.

Tots els grups municipals es van mostrar en desacord amb el decret del govern espanyol de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària, que fa necessària la tramitació d'un expedient de declaració d'un crèdit com no disponible per import de la paga extra de Nadal, que enguany no es pot pagar als treballadors municipals. Per simbolitzar el rebuig a una proposta "imposada" en paraules de Rodríguez, tots els regidors dels tres grups municipals del consistori (ERC, CiU i PSC) es van abstenir en el ple de dijous passat i únicament hi va votar favorablement Rodríguez, en una decisió pactada prèviament amb totes les formacions.

Rodríguez va afirmar que "ningú està d'acord a fer les coses d'aquesta manera" i va remarcar que el sou dels treballadors no és cap premi sinó que està justificat pel seu treball". El consistori, per mitjà dels serveis jurídics, ara està pendent de resoldre les al·legacions presentades pels treballadors, els quals, segons va explicar Rodríguez, entenen que no se'ls pot descomptar la part proporcional anterior al 13 de juliol, quan va entrar en vigor el decret.

Rodríguez percep 2.350 euros nets al mes i Lluís-Xavier González 350 per una dedicació parcial.