La Generaltiat de Catalunya ha posat de nou a concurs les obres del futur Casal Cívic de Solsona. Amb un pressupost de més d'1,9 milions d'euros, l'actuació prevista ha de servir per completar el nou equipament. Si bé l'octubre del 2010 el departament de Governació, aleshores en mans del republicà Jordi Ausàs, ja havia adjudicat la totalitat de l'obra a la Constructora i Immobiliària de Solsona, els problemes d'aquesta empresa han dut el govern a licitar de nou les obres.

Els treballs de construcció d'aquest edifici van començar el gener del 2011 i es van aturar mesos després en enllestir-se els treballs que es contemplaven en l'assignació pressupostària per a aquell exercici, segons van explicar fonts del departament de Benestar i Família. D'aquesta manera, calia esperar al 2012 per reprendre els treballs, i els pressupostos van prioritzar aquesta obra atès que en tota la comarca i el seu entorn més immediat no hi ha cap oficina d'Acció Ciutadana acompanyada d'un equipament d'aquestes característiques.

L'obra va ser presentada durant el darrer mandat del govern tripartit. Aleshores era la conselleria de Governació, a mans del republicà Jordi Ausàs, qui promovia la construcció d'aquest tipus d'equipaments, que a Solsona es va ubicar al solar del costat de la Sala Polivalent. L'empresa pública GISA va adjudicar la totalitat dels treballs a la Constructora i Immobiliària de Solsona per un import de 2.242.946 euros. Ara la Generalitat ha tret a concurs els treballs que resten per enllestir l'edifici per un import de 1.877.025 euros.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va explicar que "actualment, tenint el club Sant Jordi tancat, ens aniria bé tenir un equipament per a la gent gran", si bé va remarcar que el nou espai "no és pensat exclusivament per a la gent gran sinó que busca un model intergeneracional". L'alcalde va recordar que "Solsona és l'única capital de comarca de la Catalunya Central que no té un equipament d'aquestes característiques".

Aquest edifici, de 1.500 metres quadrats, és previst que encabeixi un espai polivalent amb escenari, una sala de trobada i entreteniment o una aula d'informàtica, a més de les dependències de l'Oficina d'Acció Ciutadana. Es tracta d'espais actualment adscrits al Departament de Benestar Social i Família concebuts per a la dinamització i l'impuls d'activitats que fomenten el civisme. D'aquesta manera, busquen el desenvolupament social, cultural, esportiu i de lleure dels veïns i les veïnes, així com la promoció de la vida associativa i la participació de la ciutadania en les tasques comunitàries. D'altra banda, les oficines d'Acció Ciutadana tenen com a funció informar i orientar la ciutadania sobre totes les prestacions que facilita la Generalitat per augmentar el benestar social. Així, en aquest espai s'hi podran fer tots els tràmits i gestions relacionades amb l'administració autonòmica.

El Casal Cívic de Solsona tindrà el nom de Xavier Jounou després de sortir escollit en una votació popular per donar el nom de l'alcalde finat a un espai públic.