Guixers preveu destinar els ajuts del pla d´obres a la millora de camins

04.03.2013 | 00:00
Marià Chaure i Jaume Fruitós, a l´Ajuntament de Guixers
Marià Chaure i Jaume Fruitós, a l´Ajuntament de Guixers

Guixers preveu destinar el gros dels ajuts del pla d'obres i serveis de Catalunya a la pavimentació i manteniment de l'àmplia xarxa de camins del municipi. En concret, el consistori ha sol·licitat 237.649 euros per asfaltar el camí del pla de Sant Romà (a la zona de Montcalb) i 108.000 per al manteniment.
L'alcalde del municipi, Marià Chaure, explica que el municipi té molts quilòmetres de camins -gairebé tots asfaltats- i "per a la conservació d'una zona rural (amb tots els serveis fonamentals com llum i aigua coberts), el seu manteniment és un servei fonamental perquè la gent es pugui desplaçar".
D'altra banda, el municipi també preveu la construcció d'un garatge municipal, que entre d'altres coses albergaria la màquina llevaneu que va adquirir l'Ajuntament, els gegants i la resta de material del consistori. L'edifici seria adjunt a l'actual local social "i permetrà dedicar-lo exclusivament a sala polivalent, ara que ja ho tenim tot arreglat", va explicar Jaume Fruitós, regidor de Governació de Guixers, a aquest diari. La sol·licitud d'ajut per a aquest fi ascendeix a 66.500 euros.
Paral·lelament, aquest Ajuntament de la vall de Lord ha comprat una vela de 100 metres quadrats que destinarà a les festes majors de les diferents parròquies que formen el municipi. Chaure i Fruitós van explicar que la intenció de l'Ajuntament és també cedir-la a les entitats i associacions de la zona que ho sol·licitin a canvi d'un lloguer "simbòlic".

Connexió amb Berga
L'Ajuntament ha instat al departament de Territori i Sostenibilitat a redactar el projecte constructiu de la carretera que uneix la vall de Lord amb Berga (LV- 4241 i BV-4242).
En una reunió mantinguda amb el director general de Carreteres, Xavier Flores, els representants del consistori, encapçalats pel mateix Chaure, van fer-li entrega d'un estudi que analitza la situació actual i els beneficis que aportaria una millor connexió amb el Berguedà "per intentar que es comprometin a redactar el projecte". L'alcalde considera que, conscients de la situació actual, "cal anar pas a pas i la qüestió fonamental és, ara, que facin alguna actuació no d'obra sinó de projecte".
Entre els arguments que esgrimeix l'Ajuntament de Guixers per reclamar la millora de la carretera de Berga hi ha la gran importància per al territori de la fàbrica de la multinacional alemanya Knauf, les petites i mitjanes indústries del conjunt de la vall de Lord o el potencial turístic d'aquesta zona.

Solsonès

Els solsonins tanquen el Carnaval amb l´acte d´homenatge al Manelet
Els solsonins tanquen el Carnaval amb l´acte d´homenatge al Manelet

Els solsonins tanquen el Carnaval amb l´acte d´homenatge al Manelet

Tots els gegants de la festa solsonina construïts per la nissaga de geganters participen en la...

L´alcalde de Solsona proposa un debat seriós sobre el repartiment de delegacions

L´alcalde de Solsona proposa un debat seriós sobre el repartiment de delegacions

David Rodríguez afirma que si s'acaben distribuint les seus pel territori, Solsona també té dret a...

El Consell Comarcal porta a Solsona el debat sobre la C-55 i la C-16

El Consell Comarcal s'afegeix a les reivindicacions dels alcaldes del Bages respecte del dèficit...

Les escoles es mostren als pares dels nous alumnes de P3

Les AMPA de les escoles bressol Els Petits Gegants i El Pi organitzen unes xerrades informatives...

Solsona comença les obres de la futura gossera, que no sap quan podrà obrir

Les obres de construcció de la gossera municipal de Solsona han començat aquest principi d'any....

Berga viu avui la primera vetlla del rei Carnestoltes abans de cremar-lo

Berga acomiada avui el Carnestoltes. Els organitzadors han volgut potenciar l'enterrament del rei...

Enllaços recomanats: Premis cinema
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica