Catalonia Sacra, la iniciativa dels bisbats catalans per donar a conèixer el patrimoni cultural de l'Església, mostrarà bona part dels edificis religiosos de la diòcesi solsonina. Aquest projecte, que ofereix la possibilitat de conèixer més de 300 esglésies d'arreu del país, es presentarà el proper 25 de març a Solsona.

Actualment algunes esglésies o ermites amb alt valor patrimonial només resten obertes durant la celebració d'actes de culte i això en limita la possibilitat de visitar-les. Catalonia Sacra es materialitzarà amb l'oferta de visites guiades sota demanda i amb un calendari de rutes guiades.

En el marc d'aquest projecte, les catedrals prendran especial protagonisme remarcant, d'aquesta manera, la centralitat respecte a la resta d'espais de culte de la diòcesi que s'han inclòs en el projecte. A banda del conjunt catedralici, la demarcació solsonina proposa tres itineraris: Pels volts de Solsona, la vall del Llobregat i per terres del Segre.

La primera proposta inclou punts d'interès del Solsonès i el Bages, com són les esglésies de Sant Llorenç de Morunys, de Sant Miquel i Sant Vicenç de Cardona, el santuari del Miracle, Sant Julià de Ceuró, Sant Esteve d'Olius i el seu cementiri modernista, el monestir de Sant Pere de Graudescales, Santa Maria de Sorba i la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona.

Quant a l'anomenada ruta del Llobregat, Catalonia Sacra proposa conèixer l'església de Sant Jaume de Frontanyà, Sant Vicenç de Rus, el monestir de Sant Llorenç prop Bagà, el santuari de la Mare de Déu de Queralt, Santa Maria d'Avià, Sant Vicenç d'Obiols, Sant Andreu de Sagàs, Santa Maria de Serrateix i Sant Cugat del Racó.