L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha traslladat al nou delegat del Govern de la Catalunya Central, Juli Gendrau, el neguit del consistori pels endarreriments en el pagament d'ajuts per part de la Generalitat, que han aturat treballs previstos en el marc del pla de barris, principalment la biblioteca, l'obra insígnia de l'ambiciós projecte de recuperació i dinamització del nucli antic. En concret, el Govern català deu actualment més d'1,5 milions d'euros en ajuts per a obres.

Si bé no hi ha factures pendents de pagament d'aquests treballs, atès que el consistori ha avançat els diners, el regidor d'Hisenda i Urbanisme, Salvi Nofrarias, lamenta que la biblioteca quedarà aturada a l'espera que el Govern faci efectius els pagaments. "Ara ja no podem avançar més diners perquè estem a prop del límit", explica. D'aquesta manera, "tan bon punt paguin, aquests diners serviran per seguir avançant en l'obra de la biblioteca". Els treballs per al futur equipament cultural preveuen enllestir els tancaments, per evitar el deteriorament de l'edifici i, posteriorment, l'obra quedarà en stand by a l'espera de rebre el pagament.

"Tot i que la Generalitat ens hagi concedit una pròrroga per a l'execució de les actuacions programades al Projecte del Nucli Antic, decisió que celebrarem, difícilment podrem tirar-les endavant si no ens fan efectius els ajuts compromesos", va manifestar l'alcalde, David Rodríguez.

L'alcalde va traslladar aquesta inquietud a Gendrau en el marc de la primera visita del nou delegat a Solsona, durant la qual va assistir a la sessió del Comitè d'avaluació i seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, en la qual també va participar Ramon Botey, cap de l'Oficina de gestió del programa de barris.

També en el decurs de la trobada, Rodríguez va fer partícip el delegat dels problemes de trànsit que es produeixen a la cruïlla de la carretera de Manresa amb el carrer de Pedraforca i de la urgència de donar-hi solució, solució que des del mateix Servei Territorial de Carreteres passa per la construcció d'una rotonda.

Un altre dels punts en què l'alcalde va insistir va ser la construcció de la nova escola El Vinyet, un projecte llargament reivindicat per la comunitat educativa de la ciutat i en el qual l'Ajuntament ja està executant la part que li pertoca, amb les obres d'urbanització del carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia.

L'actual situació econòmica del país i, de manera més concreta, de Solsona amb el tancament de Tradema, va encetar els temes de caire socioeconòmic que també es van tractar, entre els quals destaca el nou polígon industrial de la partida de Santa Llúcia, polígon on és prevista també la ubicació del nou parc de Bombers, una reivindicació que l'alcalde va transmetre al delegat.

Tant Gendrau, que va ser obsequiat amb un bust del Drac de Solsona i va signar el llibre d'honor, com Rodríguez van palesar la seva satisfacció pels resultats obtinguts fins a dia d'avui amb la llei de barris.