La Fira de Sant Isidre de Solsona, que se celebrarà els propers dies 10, 11 i 12 de maig, té el repte de mantenir-se com un certamen de primer ordre, sobretot pel que fa a maquinària agrícola i caps de bestiar, amb un pressupost de gairebé 90.000 euros; una xifra que és lluny dels 130.000 euros de l'edició anterior i que s'afegeix a la política de reducció pressupostària que ja va iniciar l'anterior director de la fira, Albert Muntada.

Esteve Algué, substitut de Muntada en la direcció del certamen, reconeix que l'actual pressupost "requereix un exercici d'austeritat important", i afegeix que "ara hem arribat a l'os, ja que si continua la retallada, la Fira de Sant Isidre perdrà qualitat".

Amb tot, Algué explica que "hem respectat molt allò que nosaltres considerem l'ànima de la fira, i que és l'agricultura i la ramaderia". (Cal tenir present que, a dia d'avui, la Fira de Sant Isidre de Solsona és el certamen català amb presència de més caps de bestiar vius). Però tot i el menor pressupost, Algué remarca que s'ha incrementat el nombre total d'expositors (129 enfront els 120 de l'edició anterior); tant els de maquinària agrícola i industrial com el bestiar oví i vacum. A més a més, el director de la fira destaca que "també hem augmentat les entitats locals i comarcals de tots els àmbits", com són Creu Roja, Solsonès Obert al Món (SOM), l'Ateneu Viure i Conviure i el Club de Jubilats Estel, entre moltes altres.

La nova direcció del certamen ha reorganitzat els diferents sectors en espais temàtics "perquè d'aquesta manera es creen sinergies positives entre els empresaris d'un mateix sector, alhora que facilita el recorregut al visitant". Així, l'anomenada Fira de les Entitats s'u- bicarà al tram nou del passeig del Pare Claret, mentre que la indústria i el comerç local i comarcal s'emplaçarà al llarg del Passeig vell; el Camp del Serra tornarà a acollir el bestiar i la maquinària agrícola i industrial, i la venda ambulant es col·locarà a l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre.

El tram comercial del nucli antic, i que enllaça els portals del Pont i del Castell, acollirà la mostra d'artesania, que s'afegirà als botiguers, que trauran els seus productes al carrer.

A més a més, la ciutat viurà actes paral·lels, com xerrades, exposicions, jornades tècniques, etc.