L'alcaldessa de Torà, Mercè Valls, va declarar ahir al migdia al Jutjat de Solsona com a imputada pel cas de la mort a trets d'un gos a la via pública, el març de l'any passat. Després que al gener el regidor Josep Maria Alsina ja declarés com a autor del tret, l'alcaldessa va comparèixer davant el jutge imputada com a coautora d'un delicte contra els drets dels animals.

A la sortida del jutjat, Valls no va voler donar detalls de la seva declaració perquè, va dir, "el cas està sota judici" i va expressar el seu "respecte envers la justícia". Segons Carles López, l'advocat del grup ecologista Ipcena, que ha presentat la querella, l'alcaldessa va al·legar que el consistori no tenia recursos per fer-se càrrec de l'animal i que, tot i que va sentir els trets, no els va presenciar.

Segons l'advocat, Valls també va assegurar que ella "no havia donat cap instrucció al tinent d'alcalde". L'organització ecologista considera l'alcaldessa responsable dels fets, ja que, va dir l'advocat, és a ella a qui "correspon controlar allò que fan els membres de l'equip de govern i, per tant, no pot tolerar ni acceptar l'execució d'un animal a la via pública". Per això, López sosté que Valls va tenir "col·laboració directa amb els fets". Al gener, Alsina va reconèixer, segons Ipcena, haver disparat l'animal. Arran dels fets l'alcaldessa va retirar al regidor les seves responsabilitats a l'Ajuntament.