La Fira Q de Balaguer tasta de gust els productes del Rebost del Solsonès

Onze productors de la comarca s'han donat a conèixer al certamen sota
el paraigua de la Diputació

02.05.2013 | 11:58

El Solsonès ha presentat la riquesa de la seva producció agroalimentària a la Fira Q de Balaguer, que s'ha fet aquest cap de setmana passat. El Consell Comarcal hi ha participat a través del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, formant part de l'espai Aliments del territori i tu de la Diputació de Lleida. Amb l'objectiu de "promocionar i fomentar el consum de productes alimentaris de qualitat i proximitat del Solsonès", segons un comunicat del Consell, l'estand ha acollit una bona representació del Rebost del Solsonès.
La representació solsonina ha estat formada pels embotits de Cal Solvi (Solsona), la Granja Godall (Olius), la carn ecològica de Cal Monegal (Olius), el pa i la coca del forn artesà Guerres (Llobera), els formatges i els iogurts de la formatgeria Les Roques (Sant Llorenç de Morunys), els trumfos de Ca l'Àngel (Cambrils-Odèn), els productes de Cavallera-agroturisme i agricultura ecològica (Canalda-Odèn), les conserves Cap d'Urdet (Sant Llorenç de Morunys), la pasta fresca Ambrossetti-Dolcevita (la Molsosa), els pollastres del Molí de Bonsfills (Vallmanya de Pinós) i el xai i el cabrit del Solsonès.
A més a més de promocionar els productes alimentaris, des de l'estand del Solsonès també s'ha informat i repartit material de promoció turística de la comarca a tots els visitants.
Altres comarques que han donat a conèixer la seva producció alimentària a la Fira Q han estat l'Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell. El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès també preveu assistir a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, que se celebra el setembre.

Solsonès

Participants en la fira.
El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

Èxit de participació en la segona edició del certamen, que va néixer sense gaires pretensions

«El fred i la pluja» són els dos elements que condicionen principalment la collita

«El fred i la pluja» són els dos elements que condicionen principalment la collita

Eliseu Vila i Josep Espuga són productors de patates i veïns del municipi...

Glopets de clorofil·la amb denominació d'origen del Solsonès

Glopets de clorofil·la amb denominació d'origen del Solsonès

Clorofeeling produeix germinat de blat a Pinós

Daniel Gabarró torna a Solsona per parlar sobre polítiques de gènere

Daniel Gabarró torna a Solsona per parlar sobre polítiques de gènere

Amb el títol «Si hi ha mil maneres d'estimar, per què només parlem...

La primera pubilla de Catalunya solsonina és rebuda en un acte polític i reivindicatiu

La primera pubilla de Catalunya solsonina és rebuda en un acte polític i reivindicatiu

L'acte institucional a l'ajuntament de Solsona va aplegar expubilles històriques de la ciutat

El Solsonès acull un curs d'aiurveda internacional

El Solsonès acull un curs d'aiurveda internacional

El mestre Joythimayananda impartirà les sessions de la formació a Pinell

Enllaços recomanats: Premis cinema