El Solsonès ha presentat la riquesa de la seva producció agroalimentària a la Fira Q de Balaguer, que s'ha fet aquest cap de setmana passat. El Consell Comarcal hi ha participat a través del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, formant part de l'espai Aliments del territori i tu de la Diputació de Lleida. Amb l'objectiu de "promocionar i fomentar el consum de productes alimentaris de qualitat i proximitat del Solsonès", segons un comunicat del Consell, l'estand ha acollit una bona representació del Rebost del Solsonès.

La representació solsonina ha estat formada pels embotits de Cal Solvi (Solsona), la Granja Godall (Olius), la carn ecològica de Cal Monegal (Olius), el pa i la coca del forn artesà Guerres (Llobera), els formatges i els iogurts de la formatgeria Les Roques (Sant Llorenç de Morunys), els trumfos de Ca l'Àngel (Cambrils-Odèn), els productes de Cavallera-agroturisme i agricultura ecològica (Canalda-Odèn), les conserves Cap d'Urdet (Sant Llorenç de Morunys), la pasta fresca Ambrossetti-Dolcevita (la Molsosa), els pollastres del Molí de Bonsfills (Vallmanya de Pinós) i el xai i el cabrit del Solsonès.

A més a més de promocionar els productes alimentaris, des de l'estand del Solsonès també s'ha informat i repartit material de promoció turística de la comarca a tots els visitants.

Altres comarques que han donat a conèixer la seva producció alimentària a la Fira Q han estat l'Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià i l'Urgell. El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès també preveu assistir a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, que se celebra el setembre.