El Consell Comarcal ha sol·licitat al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) la contractació de persones aturades que hagin exhaurit la prestació per desocupació i el subsidi d'atur, i sobrepassin els 30 anys d'edat. Aquesta acció s'emmarca dins el programa mixt de treball i formació adreçat a persones amb aquestes condicions laborals que promou el SOC.

D'altra banda, el Consell Comarcal s'ha acollit també al programa de col·laboració social en administracions públiques per a la contractació de treballadors de més de 45 anys i perceptors del subsidi d'atur. Entre el dos programes se sol·licita el finançament per a la contractació de 20 treballadors.

Les actuacions que duran a terme es concretaran d'acord amb els projectes que han presentat tant els ajuntaments interessats com el mateix Consell, el qual coordinarà la tasca de tots els treballadors. Les persones contractades hauran de fer una formació de 80 a 120 hores vinculada a un certificat de professionalitat que s'ofereix a la comarca i referent a les tasques concretes que faran a cada municipi.