El Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) es reunirà demà a Solsona. El consell està integrat per un alcalde de cada comarca catalana. Entre d'altres temes està previst tractar sobre les denúncies que arriben de la delegació del govern espanyol "per qüestions de sobirania". L'AMI assegura que cada cop més municipis reben denúncies de la delegació del govern. També es debatrà la temàtica dels municipis que estan exercint la sobirania fiscal. En l'ordre del dia també s'inclou el canvi de secretari de l'associació, entre d'altres qüestions.

L'Associació de Municipis per la Independència està formada per institucions que representen diferents àmbits del món local i té com a principal objectiu sumar esforços per aconseguir, en un futur proper, la creació d'un estat propi per a Catalunya, dins del marc del club de països que integren la Unió Europea.

L'AMI es va constituir el 14 de desembre del 2011 a Vic i en aquests moments té 713 ens associats, nombre que de mica en mica va creixent, asseguren. Dels ens associats, 677 són ajuntaments, 28 Consells Comarcals, dues diputacions, cinc EMD i un consorci.