El Consell Comarcal del Solsonès destinarà 270.000 euros a renovar i homogeneïtzar tota la senyalització turística de la comarca. L'actuació, cofinançada amb fons FEDER, consistirà a renovar els senyals existents i homogeneïtzar tota la informació que es mostra al territori.

L'ens comarcal remarca que, un cop ha centrat esforços en la millora de les comunicacions, amb una xarxa que es trobava en un estat que requeria actuacions urgents, "ara la prioritat del govern comarcal se situa en la senyalització, tant orientativa com turística". L'ens ha adjudicat el projecte de disseny, subministrament i instal·lació de senyals previstos en el projecte a la UTE Lacroix Señalizaciones SA i SEGUSEÑAL SL per un import de 270.491 euros.

Més de 600 senyals i plafons

El projecte preveu la instal·lació de 273 senyals per millorar la senyalització orientativa. S'instal·laran a la xarxa de carreteres i camins comarcals. També hi ha prevista la millora de la senyalització d'establiments i recursos turístics de la comarca, amb la instal·lació de gai-rebé 150 senyals.

Una altra actuació serà la instal·lació de 53 plafons inerpretatius generals, de gran format, que s'ubicaran en punts estratègics dels quinze municipis de la comarca. Damunt d'una cartografia temàtica, a color, s'hi identificaran els punts d'interès turístic, els recursos i els itineraris del municipi on s'ubica en particular i de la comarca en general.

A més a més se senyalitzaran 152 monuments arquitectònics d'interès (principalment esglésies i ermites), mitjançant plafons informatius de petit format.

El projecte també preveu l'actualització de la senyalització de benvinguda a Solsona, tant per la carretera de Manresa com per la de Biosca, i instal·lar senyalització direccional de petit format bàsica per a vianants del casc antic de Solsona (on es complementarà l'existent) i de Sant Llorenç de Morunys, on actualment no n'hi ha.

Finalment també s'actualitzarà la retolació de les oficines de turisme del Solsonès (ubicada a Solsona) i de la vall de Lord (a Sant Llorenç de Morunys). L'actuació, que ja ha començat aquest mes de gener, és previst que finalitzi el juny d'aquest mateix any.

La coexistència a la comarca de diferents models i criteris d'ubicació i contingut ha dut el Consell Comarcal a idear un projecte global que ajudi els visitants i els mateixos habitants a situar-se dins de la comarca i poder tenir referències suficients com per poder desplaçar-se d'un punt a l'altre sense problemes.

Aquesta és una de les principals inversions que l'equip de govern de CiU del Consell ha previst, i l'ha fet gràcies a un ajut dels fons FEDER.