El Consell Comarcal del Solsonès ha tancat l'exercici comptable del 2013 amb un romanent positiu de 141,61 euros. D'aquesta manera, després d'un 2012 marcat per la davallada inesperada d'aportacions d'altres administracions, que van suposar un dèficit de 55.000 euros, l'ens ha aconseguit quadrar els comptes.

També és positiu el resultat del Centre Sanitari del Solsonès (71.500 euros), si bé és molt inferior al de l'any passat (de 188.600). Amb aquests números, el Consell s'estalvia enfrontar-se de nou a la polèmica que va generar el tancament del 2012: el dèficit de 55.000 euros del Consell, per normativa, va haver de ser eixugat amb diners del Centre Sanitari, fet que va aixecar un profund malestar entre treballadors, oposició i alguns membres de la junta de l'ens.

Fonts del Consell Comarcal van explicar ahir a aquest diari que, quant a gestió, "s'han fet molts esforços de reducció de la despesa corrent i de personal, amb reduccions salarials, dietes o aportaci-ons als grups polítics". Gerència remarca, d'altra banda, l'esforç per a l'obtenció de recursos "en buscar-los al màxim nivell de totes les administracions".