El grup municipal de CiU de Solsona demana a l'alcalde, David Rodríguez, una "justificació pública" de totes les retribucions que ha rebut de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i que estan sent investigades.

L'endemà de les explicacions del batlle solsoní a Regió7, en les quals es mostrava convençut de no haver comès cap irregularitat en l'afer pel presumpte cobrament de sous encoberts de la FMC i se n'espolsava qualsevol responsabilitat, CiU vol que l'alcalde "presenti públicament la relació de tots els cobraments" perquè "és cabdal per mantenir el prestigi de l'Ajuntament de Solsona".

Per a l'oposició, la conversa telefònica interceptada pels Mossos d'Esquadra, en la qual Rodríguez diu que cobra una quantitat fixa mensual, "és molt clara". "Si tenia dubtes sobre el que estava cobrant ja hi havia d'haver renunciat des del primer dia", remarquen.

A CiU tampoc no li val l'explicació que Rodríguez "no coneixia la legalitat d'aquesta percepció fixa perquè, precisament, a principi de la present legislatura, el consistori solsoní va adaptar les percepcions dels regidors de fixes a variables per adequar-se a la normativa". Creuen que el normal hauria sigut que el comitè executiu hagués aprovat les dietes.